Lid worden? Goed om dit te weten!

Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie als je lid wilt worden van Jahn II Atletiek. Wat mag je van ons verwachten en wat verwachten wij van onze leden? Wat heb je nodig? Wat kost dat?

De meestgestelde vragen proberen we hier alvast voor je te beantwoorden. Heb je nog andere vragen? Aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen of telefonisch contact op te nemen.

En natuurlijk hopen we je binnenkort op de club te mogen begroeten voor je eerste training!

Aanmelden gaat het gemakkelijkst via het online formulier op deze website. Vul je persoonlijke gegevens in. Als je minderjarig bent, laat je ook het onderste deel van het formulier invullen door een ouder/voogd/verzorger. Met een klik op de Verzend-knop ben je dan aangemeld. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op om de aanmelding af te ronden en afspraken te maken over wanneer je voor het eerst naar een training komt.

Maar ook via een mailtje aan info@avjahnii.nl kun je je opgeven als lid. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

En het is zelfs mogelijk om gewoon mondeling aan te geven dat je lid wilt worden. Wij zorgen dan ervoor dat je aanmelding op de juiste manier wordt verwerkt (met een aanmeldformulier).

Wist je trouwens dat je als nieuw lid de eerste maand helemaal gratis mag komen proefdraaien? Bevalt het je niet, dan stoppen we je lidmaatschap na deze maand. Maar natuurlijk hopen we erop dat je het zo leuk vindt dat je graag lid wilt blijven!

Lid zijn van een vereniging kost geld, helaas. De vereniging moet immers kosten maken om de boel draaiende te houden. Denk aan de huur van de baan, kosten voor de verzekeringen, aankoop van allerlei materialen, etc.

Om dat allemaal te kunnen betalen, vragen we leden maandelijks een bepaald bedrag aan contributie te betalen. We proberen deze contributie laag te houden door bijvoorbeeld ook sponsoren te werven, mee te doen aan sponsoracties en andere activiteiten om geld in de clubkas te krijgen.

Naast de contributie aan de club betaal je ook een bijdrage aan de Atletiekunie (één keer per jaar). Als je ook wilt deelnemen aan officiële wedstrijden, betaal je jaarlijks ook een wedstrijdlicentie. Kijk op de pagina Contributie om de precieze bedragen te zien!

Als je deel wilt nemen aan wedstrijden, houd er dan rekening mee dat veel clubs, die de wedstrijden organiseren, een kleine eigen bijdrage vragen om deel te kunnen nemen. Ook die clubs moeten uiteraard hun kosten proberen te dekken.

Tot slot moet je rekening houden met de aanschaf van de benodigdheden voor onze sport. Je hebt gepaste sportkleding nodig, zoals bijvoorbeeld een shirt, trainingspak, topje, broek of tight en natuurlijk de juiste schoenen – met en zonder spikes.

Voor de trainingen hoef je geen specifieke clubkleding te dragen (dat mag natuurlijk wel), maar wel gepaste sportkleding.

Bij deelname aan wedstrijden is clubkleding wel verplicht. Clubkleding kun je via de vereniging aanschaffen. Binnenkort hopen we clubkleding online te kunnen aanbieden, zodat je online kunt bestellen wat je nodig hebt.

Hoeveel je per jaar in totaal kwijt bent, is afhankelijk van je leeftijd en wat je precies zelf wilt.

Jazeker kan dat! Ook voor mensen die weinig te besteden hebben, is het mogelijk om lid van een sportvereniging te zijn. Er zijn diverse mogelijkheden om een tegemoetkoming in de kosten van het lidmaatschap (en de aanschaf van alle benodigdheden) aan te vragen. Zo is er voor jeugdleden bijvoorbeeld het Nationaal Jeugdsportfonds. Via gemeentelijke instellingen of zorgaanbieders kun je vaak vrijwel alle kosten vergoed krijgen.

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op! Wij kunnen dan samen kijken hoe we het kunnen oplossen. Geld mag eigenlijk nooit een belemmering zijn om lid te worden!

Wees welkom! Als je nog lid bent van de andere vereniging, dan kun je daar opgeven dat je je wilt laten overschrijven. Lukt dat niet zo makkelijk, meld dit dan aan het bestuur, dan gaan wij kijken of je daarmee kunnen helpen.

Ben je geen lid meer van een andere vereniging? Dan ben je voor ons een nieuwe atleet. Maar geef wel je oude bondsnummer even aan ons door, dan kunnen we je oude gegevens bij de Atletiekunie zo naar ons over laten zetten.

We vinden het natuurlijk altijd jammer als leden besluiten weg te gaan. Wat voor ons belangrijk is om te weten, is waarom je wilt stoppen! Is er misschien iets wat je minder leuk vindt en waar wij iets aan zouden kunnen doen? Ga dan eerst eens in gesprek met je trainer of een bestuurslid. Wij kijken graag of we iets voor je kunnen regelen!

Maar natuurlijk kun je ook allerlei andere redenen hebben om je lidmaatschap op te zeggen.

Als je wilt overstappen naar een andere atletiekvereniging, geef dat dan aan ons door, dan kunnen we de overschrijving gemakkelijk voor je regelen.

Als je helemaal stopt met atletiek, dan schrijven we je natuurlijk uit als lid. Let wel even op, want er is een opzegtermijn van een maand! En als je opzegt na 15 november, dan moet je nog wel de bondsbijdrage voor het komende jaar betalen, helaas.

Opzeggen gaat het gemakkelijkst via e-mail. Stuur een berichtje naar info@avjahnii.nl en we nemen contact met je op om de uitschrijving te regelen. We hebben hoe dan ook een schriftelijke bevestiging nodig van je opzegging.

Zolang dit nog binnen de opzegtermijn van een maand valt, kunnen we je opzegging probleemloos ongedaan maken.

Ben je al uitgeschreven als lid, dan vul je opnieuw een aanmeldingsformulier in en heractiveren we je aanmelding. Je oude bondsnummer krijg je dan ook weer terug.

We trainen elke woensdag en vrijdag.

Pupillen (tot 12 jaar) trainen van 18:15 tot 19:15.

Junioren D trainen op woensdag van 18:15 tot 19:15 en op vrijdag van 18:15 tot 18:45.

Junioren A/B/C, senioren en masters van 18:30 tot 20:00.

Van april t/m oktober trainen we buiten op de atletiekbaan. Van november t/m maart hebben we de mogelijkheid voor indoor-training in een sporthal. De trainers laten jullie weten wanneer er buiten of binnen getraind wordt. Pupillen zullen veelal binnen trainen. De oudere atleten trainen zoveel mogelijk buiten.

Nee hoor, je bent niet verplicht om altijd aanwezig te zijn. Als je niet kunt, dan kom je gewoon niet. Je hoeft je ook niet af te melden.

Wel horen we het graag als er problemen zijn waardoor je langere tijd niet kunt of wilt komen trainen. Misschien kunnen we je helpen.

Uiteraard mag dat, graag zelfs! Er is meer dan voldoende ruimte rond de baan. Ouders, vrienden, familie, belangstellenden, etc. zijn welkom. Het verhoogt alleen maar de gezelligheid.

Nee, dat ben je niet verplicht, dat bepaal je helemaal zelf. De ervaring leert dat de meeste atleten het erg leuk vinden om mee te doen aan wedstrijden, dus we zouden het wel adviseren.

Maar als je dat liever niet wilt, dan hoeft het niet!

Je kunt er zelfs voor kiezen om geen wedstrijdlicentie aan te schaffen. Dan kun je niet meedoen met wedstrijden en ben je eigenlijk een recreant.

Soms wel, soms niet. Dat hangt helemaal af van de organiserende club. Vaak vragen zij een kleine bijdrage om zo de kosten te dekken, want het organiseren van een wedstrijd is behoorlijk duur!

Wat je minimaal nodig hebt:

  • Shirt
  • Singlet
  • Short

Indien je dat wenst, kun je ook kiezen voor:

  • Topje
  • Tights kort of lang
  • Trainingspak
  • Sporttas
  • Hoodie
  • Vest
  • Jas

Alle artikelen zijn in onze clubkleuren en voorzien van het logo van Jahn II Atletiek.

Clubkleding kun je aanschaffen bij de club zelf. Binnenkort hopen we zelfs dat je clubkleding gewoon via onze website kunt bestellen. Op dit moment zijn we in onderhandeling met een nieuwe leverancier.

Totdat dit rond is, kun je het gemakkelijkst even mailen naar info@avjahnii.nl en daar opgeven welke kleding je nodig hebt en in welke maat.

Een van de bestuursleden zal dan zorgen dat de gewenste kleding geleverd wordt. Houd er wel rekening mee dat niet altijd alle maten op voorraad zijn en het soms dus wat langer kan duren voor je de clubkleding ontvangt. Bestel dus op tijd!

Tijdens trainingen mag je in principe de sportkleding dragen die jij wilt. Alleen bij wedstrijden ben je verplicht de clubkleding te dragen.

Schoenen en andere attributen zijn je eigen vrije keuze. De trainers kunnen je heel goed adviseren in wat je nodig hebt en wat voor jou het meest passend is.

Daar zijn we heel kort en bondig in: dat pikken we niet! Onze club is gezellig en dat willen we zo houden! Dus als iemand andere atleten pest, dan zullen we daar meteen tegen optreden.

We gaan met elkaar om op basis van respect naar elkaar. Er wordt niet gediscrimineerd, op welke grond dan ook. Er wordt niet gescholden, niet geroddeld, niet gepest.

Zie je dat iemand wel ontoelaatbaar gedrag vertoont? Meld dat dan zo snel mogelijk bij de trainer of een van de bestuursleden. Zij weten hoe ze hiermee om moeten gaan en zullen er alles aan doen om het te stoppen en herhaling te voorkomen.

In ernstige gevallen heeft de club ook een vertrouwenspersoon waarmee je contact kunt opnemen.

Daar zijn we altijd ontzettend blij mee! Geef je vooral op als vrijwilliger! Er zijn heel veel klussen binnen de club die gedaan moeten worden en alle hulp is daarbij natuurlijk meer dan welkom.

Zo hebben we een commissie die bijvoorbeeld de organisatie van wedstrijden op onze baan op zich neemt. Ben je een echte regelneef? Dan is dit misschien net iets voor jou!

Wil je graag dat onze baan er mooi bij ligt? Help dan af en toe een paar uurtjes mee bij het baanonderhoud!

Lijkt het leuk om trainer te worden? Meld je aan! Je kunt al vrij snel aan de slag als assistent van één van onze trainers. En de cursussen die je nodig hebt, die kunnen door de club verzorgd en betaald worden.

Zo zijn er heel veel taken en werkzaamheden waar je bij kunt helpen. Meld je bij je trainer of bij het bestuur!

Jazeker! Immers, de vereniging bestaat nu juist uit leden zoals jij! Uiteindelijk beslissen de leden met zijn allen over het reilen en zeilen van de club.

Als je 15 jaar of ouder bent, dan heb je volledig stemrecht binnen de club. Je mag dan meebeslissen bij de jaarvergadering en eventuele andere stemmingen binnen de vereniging. Zo bepalen we bijvoorbeeld op de jaarvergadering ieder jaar samen de hoogte van de contributie, kiezen we het bestuur en beslissen we allerlei andere belangrijke zaken voor de vereniging. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk leden naar de jaarvergadering komen om mee te denken, praten en beslissen!

Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je ook plaatsnemen in het bestuur, als je dat leuk lijkt – je moet dan natuurlijk wel door de andere leden verkozen worden.

Ben je jonger dan 15? Dan heeft één van jouw ouders/verzorgers stemrecht namens jou.

Ja, als je lid wordt van onze vereniging, dan melden wij je automatisch ook aan bij de Atletiekunie. Onze vereniging is namelijk bij deze sportbond aangesloten en het is verplicht om onze leden ook in te schrijven bij de Atletiekunie.

Je betaalt hiervoor eenmaal per jaar, meestal zo rond medio februari, een relatief lage bijdrage.

Pupillen en junioren zijn tevens verplicht een wedstrijdlicentie aan te schaffen.

Onze basisregels liggen vast in onze statuten en het huishoudelijk reglement. Hieronder de links naar beide documenten.

Op 8 januari 2022 werden nieuwe statuten aangenomen; deze zijn pas geldig vanaf het moment dat deze notarieel zijn vastgelegd.

Huishoudelijk reglement

Statuten

Tijdens trainingen, wedstrijden en evenementen gelden de regels zoals deze door de organisatie worden vastgesteld; trainers, organisatoren en bestuur zien toe op de naleving van de regels.