Trainen

Zonder twijfel het meest belangrijke onderdeel van je sport is de training! Daar ben je bezig beter te worden in wat je doet, je talent te ontwikkelen, ontdekken wat je leukt vindt. Je loopt er soms keihard tegen je eigen grenzen aan. Maar soms weet je jezelf ook ontzettend te verrassen. geen enkele sporter kan zonder een goede training.

Om je bij je training te helpen, hebben we een aantal trainers bij onze club. Dorien, Heidi, Nico en Hans verzorgen de trainingen voor de diverse leeftijdsgroepen. Alle vier zijn trainers met een hoop ervaring en vooral een ontzettend warm hart voor atletiek en onze vereniging. Zij zijn erin gespecialiseerd om jou persoonlijk te begeleiden in het beoefenen van je sport.

Naast de trainers zijn er ook altijd assistent-trainers aanwezig. DIt zijn vaak ouders en/of vrijwilligers die de trainers ondersteunen in het verzorgen van de training. Vaak begeleiden zij de praktische kant van de trainingen. Ook zij hebben een opleiding moeten doen tot assistent. Zij zijn misschien nog wel belangrijker voor het goed verlopen van de training!

Vóór alles vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je sport! We proberen de trainingen dan ook altijd gezellig te houden, ook al moet je soms even stevig aan de bak – dat laatste hoort er natuurlijk ook bij.

Hieronder vind je wat algemene informatie over de trainingen, zoals de tijden, wat je nodig hebt en wat tips

Waar trainen wij?

Onze atletiek-accommodatie bevindt zich aan de Sportparklaan 3 te Stadskanaal. Deze is gelegen direct achter de schoolgebouwen van Noorderpoort/Ubbo Emmius. De hoofdparkeerplaats is te bereiken via de Maarsbroek, sla daar af en ga de Sportparklaan in. Na zo’n 50 meter ligt de parkeerplaats aan de rechterzijde.

Daar zijn ook grote toegangshekken naar het atletiekveld. Het kan zijn dat deze hekken gesloten zijn. Loop in dat geval langs het veld in de richting van de school. Aan het einde van het veld bevinden zich rechts de kleinere toegangshekken tot het complex, die veelal gebruikt worden tijdens trainingen.

Ook vanaf de voorzijde van de school is het atletiekveld bereikbaar. Ga vanaf de rotonde op de Atlantislaan de Manegelaan op. Draai na slechts enkele meters rechtsaf, de Sportparklaan in. Vlak voor de schoolgebouwen bevindt zich aan de linkerkant een parkeerplaats. Deze wordt ook gebruikt door de naastgelegen voetbalvereniging. Loop vanaf de parkeerplaats door de toegangshekken richting de school. Tussen de gebouwen door is het atletiekcomplex aan de linkerkant te zien. Volg het pad om ernaartoe te gaan.

Indoor-trainingen

In de koudere wintermaanden trainen we binnen. Hiervoor wijken we uit naar de sportzaal aan de Meester Neuteboomstraat. De trainers delen aan de atleten mede wanneer we indoor gaan trainen.

Peuters/kleuters

maandag

15:30 tot 16:30

trainer: Dorien
bij voldoende deelname

Pupillen

woensdag en vrijdag

18:30 tot 19:30

trainer: Dorien

Junioren D

woensdag
18:30 – 19:30

vrijdag
18:30 tot 20:00

trainer: Nico

Junioren A/B/C

woensdag en vrijdag

18:30 tot 20:00

trainers: Heidi/Hans

Senioren/Masters

woensdag en vrijdag

18:30 tot 20:00

trainers: Heidi/Hans

Junioren
Senioren
Masters

AANVULLENDE TRAINING

zondag

10:30 – 12:00

trainers: Hans

Wanneer trainen we niet?

 • Voor PUPILLEN en PEUTERS/KLEUTERS geldt dat er geen trainingen zijn tijdens ALLE schoolvakanties.
 • In de zomervakantie:
  In principe vervallen tijdens de zomervakantie alle trainingen. In sommige gevallen verzorgt een van de trainers wel eens enkele “zomertrainingen”.
 • In de kerstvakantie:
  In de periode rondom Kerst en Oud-en-Nieuw vervallen alle trainingen.
 • Op officiële nationale feestdagen
 • Op 4 mei (Dodenherdenking)
 • Bij zeer slecht weer
  Bij een weerwaarschuwing met minimaal code oranje worden trainingen afgelast. Daarnaast worden trainingen worden afgelast als de weersomstandigheden het niet toelaten de training op een verantwoorde manier door te laten gaan. We proberen uiteraard dit zo vroeg mogelijk bekend te maken, zodat je hiermee rekening kunt houden.
  Heel af en toe worden we tijdens trainingen overvallen door slecht weer, bijvoorbeeld een zwaar onweer. Als daardoor een training alsnog moet worden afgelast, zullen de trainers de ouders daarvan direct per Whatsapp op de hoogte stellen. Voor atleten geldt dat zij dan eerst worden opgevangen in de kantine.

Wat heb je nodig?

Voor de trainingen is het niet nodig de officiële clubkleding te dragen – al mag dat natuurlijk wel. Je hebt in elk geval nodig:

 • Spikes
 • Goede sportschoenen
 • Gepaste sportkleding
 • Handdoek

Verder is het verstandig iets te drinken mee te nemen en misschien ook iets te eten.

Denk ook aan eventuele medicatie, mocht je dat nodig hebben!

Als er iets bijzonders nodig is, dan zullen de trainers je dat ruim voor de training laten weten, meestal via de Whatsapp-trainingsgroep en/of dit op de training ervoor mededelen.