Kleine verandering wegens corona-regels

Vanavond was er wederom een persconferentie waarbij de regering wat verdergaande maatregelen aankondigde ter bestrijding van het coronavirus. Uiteraard hebben wij dit met belangstelling gevolgd.

Voor onze vereniging geldt dat de nieuwe regels niet leiden tot veranderingen in onze activiteiten, behalve voor de volwassenen. Voor de senioren geldt dat zij in groepjes van maximaal 2 personen mogen trainen (was 4) met inachtneming van de anderhalve meter. Meerdere groepjes kunnen dus wel trainen, maar dan op zeer ruime afstand van elkaar.

Onze trainingen kunnen verder gewoon blijven doorgaan, zoals tot nu toe gebruikelijk. Verdere activiteiten, zoals wedstrijden, zijn niet mogelijk. Ook daaraan verandert in elk geval tot aan half december niets.

De nieuwe regel voor volwassenen geldt dus vanaf de training van vrijdag 6 november. Op 4 november gelden nog de oude regels.

We zijn uiteraard blij dat we kunnen blijven sporten. En nog blijer zijn we dat iedereen zich nog steeds zo goed aan de regels houdt! Laten we dat volhouden. Niet alleen om te blijven sporten, maar ook om anderen en jezelf veilig te houden.


Nog even, voor alle duidelijkheid en misschien ten overvloede, aandacht voor de volgende regels:

  • Als je klachten hebt die op corona zouden kunnen duiden, blijf je thuis. Laat je testen!
  • Als iemand in jouw gezin dergelijke klachten heeft, blijf je thuis.
  • Als jij (of een gezinslid) getest moet worden of de test heeft net plaatsgevonden en de uitslag is nog niet bekend, dan blijf je thuis.
  • Ben je positief getest, dan neem je z.s.m. contact op met je trainer, zodat we kunnen bepalen of er gevaar is geweest voor anderen en daar eventueel maatregelen voor kunnen treffen.