Dossier Corona

Het coronavirus waart nu al langere tijd rond in ons land. Het heeft grote gevolgen voor velen. Ook onze club ontkomt niet aan de maatregelen die de regering neemt om de verspreiding van het virus in te dammen. De maatregelen voor sportverenigingen worden door de koepelorganisaties (NOC*NSF en sportbonden) vertaald in concrete protocollen die wij als verenigingen kunnen gebruiken. Jahn II Atletiek volgt uiteraard deze protocollen. Hieronder zie je een korte beschrijving van de stand van zaken en een overzicht van de momenteel geldende maatregelen waaraan wij ons moeten houden en hoe deze toegepast worden.

In het algemeen geldt momenteel dat sportbeoefening is toegestaan, met nog enkele beperkingen. Het lijkt erop dat deze beperkingen binnenkort volledig zullen worden opgeheven. Ondanks alle versoepelingen willen we onze leden, ouders/verzorgers en overige geïnteresseerden op het hart drukken voorzichtig te blijven omgaan met elkaar, teneinde verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook al zijn inmiddels grote delen van de bevolking behoorlijk beschermd tegen het virus, toch zijn er nog steeds risico’s.

UPDATE 27/09/21: Sinds 25 september zijn vrijwel alle regels opgeheven. Toch blijven we voorzichtig en verzoeken je om je te houden aan de regels die we hieronder nog hebben staan. Het virus is niet weg, er is nog steeds risico op besmetting en ziekte, zeker voor kwetsbare mensen en niet-gevaccineerden. We proberen ons daarom tijdens onze activiteiten voorzichtig te gedragen, ook al zijn sommige dingen misschien niet meer verplicht.

UPDATE 13/10/21: Er zijn strengere regels afgekondigd door de regering. Voor ons betekent dat vooral dat er voorlopig even geen publiek (ouders/verzorgers/belangstellenden) langs de baan mag zijn tijdens trainingen en wedstrijden. Klik hieronder op het bericht om de volledige aanscherpingen te lezen.

UPDATE 25/01/22: Vrijwel alles is weer mogelijk, zij het met een aantal beperkingen. Wanneer u aan de baan uw kind wilt aanmoedigen, houd dan ruime afstand van anderen. Binnen dient iedereen een mondkapje te dragen. En ook wij zijn verplicht voor veel van onze activiteiten een 3G-controle te hanteren.

Laatste nieuws

Training

Vanaf de training van 15 september 2021 gelden de onderstaande trainingstijden.

Pupillen

woensdag en vrijdag
18:15 – 19:15 uur

Junioren A/B/C

woensdag en vrijdag
18:30 – 20:00 uur

Junioren D

woensdag 18:15 – 19:15
vrijdag 18:15 – 19:45

Senioren/Masters

woensdag en vrijdag
18:30 – 20:00

Er zijn officials aanwezig belast met het toezicht op naleving van de corona-regels. Bij afwezigheid van deze officials zijn de trainers verantwoordelijk voor de naleving.

Coronaregels tijdens trainingen

laatste update: 27 september 2021

Hieronder de corona-regels zoals deze momenteel nog gelden. Vervallen regels staan doorgestreept. De meeste andere regels zijn zeer dringende adviezen. We blijven voorzichtig!

Ook als je gevaccineerd bent, houd je je aan onderstaande regels!

 • Je meldt je van tevoren aan voor de training via de Whatsapp-groep.
 • Heb je klachten, zoals hoesten, keelpijn, loopneus, koorts of andere verkoudheidsachtige klachten, dan kom je niet naar de training!
 • Heeft iemand bij jou thuis dit soort klachten, dan blijf jij ook thuis! Dit voorkomt dat je per ongeluk toch anderen zou kunnen besmetten.
 • Als je zelf getest bent of iemand uit jouw gezin getest is, maar er is nog geen uitslag, dan blijf je thuis!
 • Als je tijdens de training klachten krijgt, dan meld je dat bij je trainer en verlaat je ogenblikkelijk het terrein (bel, indien nodig, iemand om je op te halen). Dringend advies: Laat je zo snel mogelijk testen.
 • Dringend advies: Gebruik alleen je eigen materialen! Deel geen materialen en al helemaal geen drinkflesjes e.d.!
 • Houd je aan de looprichtingen zoals deze rond de baan gelden.
 • Je houdt je aan de regels zoals deze op en rond de atletiekbaan bekendgemaakt worden.
 • Kleedkamers, toiletten en kantine zijn gesloten.
 • Ouders/verzorgers mogen helaas niet blijven.
 • Mondkapjes zijn tijdens trainingen niet verplicht, maar mogen natuurlijk wel gedragen worden.
 • Advies: Ontsmet regelmatig je handen (ontsmettingsmiddel is aanwezig).
 • Dringend advies: Hoest en nies in je elleboog.
 • Houd 1,5 meter afstand. 
 • Volg de aanwijzingen van trainers, assistenten en bestuursleden op.
 • In geval van overtredingen van de coronaregels kun je verwijderd worden van het terrein; zulks ter beoordeling van trainers en/of toezichthouders (o.a. bestuursleden).
 • Blijf na het einde van de training niet rondhangen, ook niet op het parkeerterrein, maar ga zo snel mogelijk naar huis, zodat je ruim voor het ingaan van de avondklok thuis kunt zijn.
 • NIEUW: vanaf 25 september zijn wij verplicht om bij het gebruik van de kantine een QR-code van je corona-check-app te controleren. De kantine gebruiken we tijdens trainingen niet, maar bij andere gelegenheden zullen we vragen om ‘het groene vinkje’.
 • Gebruik je gezonde verstand om besmettingen te voorkomen!