Coronamaatregelen vervallen

Vanaf 25 september 2021 heeft de regering vrijwel alle coronamaatregelen laten vervallen. Alleen bij indoor-evenementen dient gecontroleerd te worden op de zogenaamde “coronapas” . Dit betekent voor ons als vereniging dat wij weer min of meer op een normale manier onze activiteiten kunnen laten plaatsvinden. Hieronder in het overzicht ziet u welke maatregelen nog gelden en welke inmiddels opgeheven zijn.

Dit biedt ons ook de gelegenheid om bijvoorbeeld binnenkort weer een Algemene Ledenvergadering te beleggen, onze clubkampioenschappen te laten plaatsvinden en meer activiteiten. Ouders langs de baan waren al welkom, zowel bij trainingen als wedstrijden, maar zij hoeven nu ook geen anderhalve meter afstand meer te houden. Trainen kan ook weer zonder beperkingen.

Gebruik van de kantine is nog wel onderhevig aan enkele regels. Wanneer we een activiteit in de kantine organiseren – zoals een ledenvergadering – dan zijn we verplicht te controleren op de coronapas. Dit geldt overigens voor alle indoor-evenementen. Voor evenementen in de buitenlucht gelden geen beperkingen meer.

Wel vragen we natuurlijk iedereen om verstandig te blijven omgaan met onderling contact. Het virus is immers niet weg. Derhalve het advies om toch voorzichtig te blijven, lichamelijk contact tot een minimum te beperken, thuis te blijven bij klachten die op corona kunnen duiden en je indien nodig te laten testen. Deze laatste twee regels blijven ook van kracht voor onze atleten: je komt niet naar trainingen, wedstrijden of andere activiteiten als je klachten hebt, in afwachting bent van een testuitslag of als dit geldt voor één van je huisgenoten.