Avondlockdown: 

Trainingen naar overdag 

Vanaf vandaag, 28 november 2021, geldt in Nederland een zogenaamde avondlockdown: na 17:00 uur is vrijwel alles gesloten, op enkele essentiële winkels en diensten na. Ook sporten in groepsverband is na 17:00 uur niet meer toegestaan (amateursport).

Dat betekent dat vanaf vandaag onze trainingen in de avond komen te vervallen voor alle groepen. 

We hebben snel kunnen schakelen en een oplossing kunnen vinden, zodat we toch door kunnen sporten de komende tijd. Met dank aan de flexibiliteit van onze trainers en assistenten (dat is toch echt een klein applausje waard), kunnen we de trainingen de komende tijd als volgt organiseren:

LET OP: ALLE TRAININGEN VINDEN PLAATS OP DE ATLETIEKBAAN
(dus geen indoor training meer in de gymzaal aan de Neuteboomstraat)

Woensdagmiddag van 15:30 tot 16:30 en

Zondagochtend van 10:30 tot 12:00

Voor de meeste pupillen geldt dat zij op woensdagmiddag al vrij zijn van school. We weten dat het op woensdagmiddag voor veel junioren (en ouder) niet mogelijk zal zijn om naar de training te komen; zij moeten immers ook naar school of werk. Voor een aantal ouders zal het wellicht ook lastig zijn om hun kinderen op het eind van de middag te brengen en halen. Wij zien echter geen andere mogelijkheid om trainingen alsnog te laten doorgaan. Het alternatief zou zijn dat er in het geheel geen trainingen meer kunnen worden gegeven. We hopen dat toch veel van onze atleten in staat zullen zijn te blijven trainen. Zodra het mogelijk is, schakelen we terug naar de normale trainingstijden.

Ook voor de trainers geldt dat zij natuurlijk naar hun werk moeten of andere verplichtingen hebben. Niet alle trainers zullen daarom bij elke training aanwezig kunnen zijn. De trainingen zullen dan ook regelmatig verzorgd worden door een andere trainer en andere assistent-trainers dan je vaste trainer. De trainers proberen onderling natuurlijk wel zo goed mogelijk met elkaar af te stemmen, maar het zal ongetwijfeld een beetje afwijken van hoe het normaal gesproken verloopt.

Voor het overige blijven de geldende corona-maatregelen natuurlijk van kracht:

Voorzieningen als kantine en kleedruimtes blijven gesloten. Houd je aan de basisregels. Kom niet naar de baan als je klachten hebt die op corona zouden kunnen duiden; kom niet naar de baan als een huisgenoot dergelijke klachten heeft of als jij of een huisgenoot wacht op een testuitslag. Kom niet naar de baan als je in nauw contact bent geweest met iemand die besmet is, ook al heb je zelf (nog) geen klachten. Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar, let op de hygiëneregels en gebruik je gezonde verstand!

Het virus woekert voort en met zijn allen zullen we moeten proberen dit in te dammen. Ook binnen onze club horen we inmiddels steeds vaker dat iemand besmet is geraakt. En hoewel het natuurlijk allemaal erg vervelend is, begrijpen we dat er maatregelen nodig zijn en doen we ons best ons daaraan te houden. Wij hopen en vertrouwen op jullie begrip!